Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Η φωτογραφία της ημέρας


Άγιοι Απόστολοι από ψηλά
Οι Άγιοι Απόστολοι από ψηλά


Οι Άγιοι Απόστολοι βρίσκονται 3 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης των Χανίων προς τα δυτικά στο δρόμο Χανιά - Πλατανιάς, δίπλα στη Χρυσή Ακτή. Η περιοχή είναι μεγάλης φυσικής ομορφιάς και είναι ιδανική για διακοπές.  Οι επισκέπτες αδυνατούν να πιστέψουν πως είναι δυνατόν, διανύοντας μία τόσο μικρή απόσταση, να βρεθούν ξαφνικά μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο, τόσο κοντά στην πόλη.
Ουσιαστικά πρόκειται για τρία διαδοχικά ακρωτήρια και τέσσερις παραλίες με άμμο, εκ των οποίων οι διασημότερες είναι δύο.  Ο καιρός δεν απασχολεί τον επισκέπτη γιατί πάντα κάποια παραλία θα είναι απάνεμη με αποτέλεσμα να αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για κολύμπι.  Ένας ωραιότατος οικισμός, που μάλλον για προάστιο των Χανίων πρόκειται, συμπληρώνει αρμονικά την εικόνα. 
 Click image to close
Η πρώτη παραλία από τα δυτικά είναι εξαιρετικά όμορφη με καθαρά νερά, καθαρή ψιλή άμμο και πλήρως οργανωμένη.  Προστατεύεται από μία μικρή χερσόνησο στην οποία πρέπει να πάτε για να περπατήσετε στο άλσος αλλά και για να επισκεφτείτε το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, εξ’ ου και η ονομασία της περιοχής.  Η ανατολική παραλία των Αγίων Αποστόλων μοιάζει να έχει κλέψει από την ομορφιά της πρώτης παραλίας, καθώς διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά της:  πεντακάθαρα νερά, ψιλή άμμο, πανέμορφους βραχώδεις σχηματισμούς , άλσος με πεύκα που φτάνει ως την παραλία της Χρυσής Ακτής. Μάλιστα τα δύο συνολικά άλση της περιοχής προσφέρονται για διάφορες αθλητικές και φυσιολατρικές εκδηλώσεις. Όλη η περιοχή προσφέρεται για θαυμάσιες διακοπές με τουριστικές υποδομές που καλύπτουν όλα τα γούστα και όλα τα πορτοφόλια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου