Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Η φωτογραφία της ημέρας



 

 Η Τριόπετρα δεν έχει μόνο τρεις πέτρες, όπως άλλωστε υποδηλώνει και το όνομά της. Είναι μία περιοχή που τα έχει όλα: δύο παραλίες, οι οποίες χωρίζονται μεταξύ τους από μια μικρή χερσόνησο, τρεις επιβλητικούς βράχους, δύο εκβολές ποταμών, ξωκλήσσια, υπέροχα ηλιοβασιλέματα, σπηλιές, τουριστικές υποδομές, φιλόξενους ανθρώπους....
 
Η πρώτη παραλία, η Μικρή Τριόπετρα, είναι ένας κλειστός κόλπος με άμμο και βράχια.  Στα νότια άκρα της εκβάλει ο Ακουμιανός Ποταμός, ο οποίος τη χωρίζει από την εξίσου μαγική παραλία με τους αμμόλοφους. Στην παραλία υπάρχουν μερικά δωμάτια και ταβερνούλες, ενώ προσφέρονται και ομπρέλες. Επίσης, εδώ υπάρχει το μικρό λιμανάκι της περιοχής, που ονομάζεται Στόμιο. Περίπου 1χλμ βορειοανατολικά της παραλίας βρίσκεται το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, χτισμένο στην κορυφή ενός ψηλού λόφου με υπέροχη θέα σε όλη την περιοχή.
Η κύρια παραλία, η Μεγάλη Τριόπετρα, αμμώδης με πεντακάθαρα νερά, σχηματίζεται δυτικά των βράχων και έχει δυτικό προσανατολισμό, γεγονός που την κάνει ευάλωτη στους δυτικούς ανέμους αλλά και την ίδια στιγμή της χαρίζει ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα. 
 
Το ανατολικό τμήμα της παραλίας είναι λίγο οργανωμένο με ταβέρνες, δωμάτια και ομπρέλες, αλλά ποτέ δεν έχει πολύ κόσμο. Εδώ εκβάλλει κι ένα μικρό ποταμάκι με δροσερό νερό. Η κατασκήνωση δεν επιτρέπεται στην περιοχή, αλλά δίπλα στους τρεις βράχους σχηματίζεται μια πανέμορφη μεγάλη σπηλιά σε σχήμα Δ, που μπορείτε να βρείτε σκιά. Το δυτικό τμήμα της παραλίας δεν είναι οργανωμένο.
Η Τριόπετρα βρίσκεται περίπου 52χλμ νότια του Ρεθύμνου και είναι επισκέψιμη με αυτοκίνητο μέσω ασφαλτοστρωμένων δρόμων, που περνούν από τα Ακούμια ή από τα Σαχτούρια.

Πηγή: www.cretanbeaches.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου