Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Κρητικές Συνταγές: Κολοκυθάκια ομελέτα

 

Μία εποχιακή, εύκολη και νοστιμότατη κρητική συνταγή σας παρουσιάζω σήμερα που θα κάνει ακόμα και όσους δεν αγαπούν τα κολοκύθια να αλλάξουν γνώμη και να τα αγαπήσουν μια και καλή. Η συνταγή είναι από τις αγαπημένες του καλοκαιριού, μπορεί όμως να γίνει όλο το χρόνο, με την προϋπόθεση ότι θα βρούμε καλά κολοκυθάκια στην αγορά.

Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι:
1 κιλό κολοκυθάκια
2 ξερά κρεμμύδια
2 φρέσκα (πράσινα) κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
5-6 αυγά
Μία φλυτζάνα τριμμένο κρητικό ανθότυρο
Μία φλυτζάνα ψιλοκομμένο μαϊντανό και (προαιρετικά) άνιθο
Eλαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Προετοιμασία
Προτού μαγειρέψουμε τη συνταγή μας απαιτείται μία σχετική προετοιμασία για τα κολοκυθάκια, ώστε να αφαιρέσουμε τα περιττά υγρά τους. Αμέσως μόλις τα ψιλοκόψουμε σε ροδέλες, τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι και τα αλατίζουμε. Τα αφήνουμε περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια τα σουρώνουμε καλά. 
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα ξερά κρεμμύδια και τα σωτάρουμε για δύο περίπου λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.  Ρίχνουμε έπειτα τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο ψιλοκομμένα και αμέσως ρίχνουμε τις ροδέλες από τα κολοκύθια μας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να ψηθούν για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαραθούν τελείως (προσοχή να μην καούν). Περίπου στη μέση αυτής της διαδικασίας ρίχνουμε όλα τα μυρωδικά μας και το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσοχή στο αλάτι γιατί και τα κολοκυθάκια διατηρούν αρκετό από την προετοιμασία που τους κάναμε και ο ανθότυρος ενδέχεται να είναι αλμυρός. Χτυπάμε τα αυγά μας, ενσωματώνουμε το τυρί στα αυγά και περιχύνουμε τα υλικά στο τηγάνι. Αφήνουμε να ψηθεί καλά από τη μία μεριά και γυρίζουμε από την άλλη, όπως στην κανονική ομελέτα. 
Σερβίρεται ζεστή αλλά και κρύα είναι πεντανόστιμη.
Καλή Επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου