Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Η φωτογραφία της ημέρας


 Ο Ληστής είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες της νότιας Κρήτης. Και την ομορφιά της τη βασίζει στο γεγονός ότι δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή, δεν είναι μεγάλη, δεν είναι οργανωμένη και δεν είναι πολύβουη. 
Ξεχωρίζει, ακόμα, για τους μεγάλους βράχους που βρίσκονται δίπλα και μέσα στη θάλασσα, ενώ σε περίοπτη θέση, στα ανατολικά, υπάρχει ένας τεράστιος βράχος, ο  λεγόμενος βράχος του Ληστή. Στην πάνω μεριά του βράχου σχηματίζονται αρκετές πανέμορφες σπηλιές, στις οποίες, σύμφωνα με θρύλους της περιοχής, ζούσε κάποτε ένας φοβερός ληστής. Στην κορυφή του βράχου υπήρχε μικρό ιερό κατά την αρχαιότητα Η πρόσβαση σε αυτές είναι αρκετά εύκολη από τον κεντρικό δρόμο. 
 
Ο βυθός είναι αμμουδερός και ιδανικός για κολύμπι και βουτιές! Αν κολυμπήσετε ανατολικότερα, περνώντας τον μεγάλο βράχο του Ληστή, θα βρείτε σύντομα μια δεύτερη μικρή παραλία με άμμο, στην οποία υπάρχει μια πηγή με νερό.
Βρίσκεται 69χλμ νοτιοανατολικά του Ηρακλείου, ανάμεσα στον Κερατόκαμπο και τον Τσούτσουρα και για να φτάσετε στην παραλία πρέπει να κατεβείτε μια απότομη πλαγιά. 
Δικαίως, πάντως, ονομάζεται Ληστής, γιατί θα σας κλέψει την καρδιά !!!
 
Πηγή: www.cretanbeaches.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου