«Παπά-Μανόλης
από την Κρήτη»
Ένας καλός
μεζές για να συνοδεύσει το κρασάκι μας και για να ενθουσιάσει την παρέα μας είναι αυτή η
ομολογουμένως παράξενη ως προς το όνομα συνταγή. Δεν είναι γνωστό που οφείλεται
η ονομασία αυτού του φαγητού. Το σίγουρο είναι ότι συνηθίζεται στην περιοχή των
Σφακίων.
Χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό κρέας χοιρινό
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 κιλό πατάτες
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουταλιά κόλιανδρο
- 1/2 ποτήρι λάδι
Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια,
προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο και το βάζουμε στην κατσαρόλα ή στο τηγάνι
με 1 ποτήρι νερό, χωρίς καθόλου λάδι.
Το αφήνουμε να σιγοψήνεται σε χαμηλή φωτιά και όταν τελειώσει
το νερό του, προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Λίγο πρίν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τις πατάτες
κομμένες στρογγυλές, λίγο αλάτι (προαιρετικό) και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί,
προσθέτοντας λίγο νερό, αν χρειαστεί.
Στο τέλος, ρίχνουμε το λάδι και ροδίζουμε το φαγητό.
Καλή όρεξη!!!
Πηγή: www.sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου