Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Η φωτογραφία της ημέρας




 

 Μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Ευρώπης σύμφωνα με την κατάταξη του 2003 από τους Times του Λονδίνου. Τα Γλυκά Νερά είναι μια καλά κρυμμένη από τους ορεινούς όγκους των Σφακίων παραλία, που οφείλει την ονομασία της στις πηγές γλυκού, πόσιμου νερού που αναβλύζουν δίπλα και μέσα στη θάλασσα.
Βότσαλο, βαθυγάλανα, παγωμένα νερά, λίγα αλμυρίκια να λιάζονται στην ακτή, απόλυτη ερημιά και πανύψηλα εντυπωσιακά βουνά που κάνουν το τοπίο μοναδικό. Και εκεί στην απόλυτη ερημιά, όπου νομίζεις πως ο χρόνος έχει σταματήσει να κυλά, μία καντίνα πάνω στο βράχο, μέσα στη θάλασσα, να σου γνέφει για ένα δροσερό αναψυκτικό ή για μία ομπρέλα, τόσο χρήσιμη και πολύτιμη μέσα στην «κάψα» του καλοκαιριού.
Η πρόσβαση βέβαια είναι ένα ζήτημα. Οι περισσότεροι επιλέγουν το καραβάκι από τη Χώρα Σφακίων ή από το επίσης πανέμορφο Λουτρό. Αντίθετα, οι λάτρεις της περιπέτειας επιλέγουν τα μονοπάτια που έχουν τις ίδιες αφετηρίες με τα καϊκια, όμως η διαδρομή είναι αρκετά δύσκολη.  Το μονοπάτι από το Λουτρό είναι σαφώς δυσκολότερο και αγχωτικό, λόγω των γκρεμών και του ύψους, αλλά δε θα σας δημιουργήσει κανένα πρόβλημα, αφού συντηρείται συχνά, καθώς αποτελεί τμήμα του μονοπατιού Ε4.
Η παραλία Γλυκά Νερά βρίσκεται 75 χιλιόμετρα νότια από τα Χανιά και 3-4 χιλιόμετρα δυτικά από τη Χώρα Σφακίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου