Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Η φωτογραφία της ημέρας

 

 Ο παραθαλάσσιος οικισμός του Αγίου Παύλου βρίσκεται 58 χλμ νότια του Ρεθύμνου, δυτικά της Αγίας Γαλήνης, στην άκρη του ακρωτηρίου Μέλισσα. Φτάνετε εδώ μέσω των χωριών Ακούμια ή Σαχτούρια.
Είναι ένα ιδιαίτερα ήσυχο μέρος, κρυμμένο μέσα σε έναν απάνεμο κόλπο, που ενδείκνυται για ήρεμες διακοπές. Στον κόλπο υπάρχει μια όμορφη παραλία με πράσινα βαθειά νερά και υπέροχο βυθό.
Αν και η παραλία μπροστά στον οικισμό είναι όμορφη, οι επισκέπτες προτιμούν τον Άγιο Παύλο για διαμονή και φαγητό, αλλά κολυμπούν σε διπλανές παραλίες, ιδιαίτερα σε αυτήν με τους αμμόλοφους, γνωστή ως Ακουμιανή Γυαλιά, πίσω από το δυτικό άκρο του κόλπου.
 
Οι αρκετά ψηλοί αμμόλοφοι (περίπου 30 μέτρα) στέκονται επιβλητικοί και οδηγούν στην πανέμορφη παραλία, η οποία ειδικά κατά την ώρα που ο ήλιος δύει, μαγεύει τους επισκέπτες.  Για πολλούς είναι ίσως η καλύτερη παραλία του νομού Ρεθύμνης. Η πρόσβαση γίνεται από ένα μονοπάτι που ξεκινάει από τον Άγιο Παύλο, ενώ σύμφωνα με νεώτερες εκτιμήσεις των ερευνητών, στην παραλία αυτή κατέφυγε ο Άγιος Παύλος κατά το ταξίδι του για τη Ρώμη, όταν φύσηξε νοτιοανατολικός άνεμος, κι όχι στα Σφακιά.
 Στην περιοχή θα βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια και γραφικές ταβερνούλες. Επίσης οι φίλοι της yoga θα απολαύσουν την παραμονή τους εκεί, καθώς την περιοχή επισκέπτονται αρκετοί φίλοι της δραστηριότητας απ’ όλο τον κόσμο, παίρνοντας μέρος σε σεμινάρια και εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου