Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Η φωτογραφία της ημέρας

 O Μύρτος είναι ένα ήσυχο και γραφικό παραθαλάσσιο χωριό στη νότια Κρήτη, κοντά στην όμορφη πόλη της Ιεράπετρας, περίπου 15 χλμ. δυτικά της πόλης. Ένα πανέμορφο μέρος, μία πανδαισία χρωμάτων: μπλέ πόρτες, κάτασπρα σπίτια, κόκκινες μπουκαμβίλιες, πράσινες αυλές και μυρωδάτες γειτονιές. Διαθέτει μία μια πολύ ωραία παραλία με κατά τόπους βότσαλα και με ικανοποιητικές υποδομές. Στο  χωριό υπάρχουν μικρά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που προσφέρουν μια καλή και οικονομική λύση για ήσυχες οικογενειακές ή μοναχικές διακοπές. Το φαγητό αφθονεί, κυρίως το φρεσκότατο ψάρι, στις καλές ψαροταβέρνες του οικισμού.

 Εναλλακτικά για περισσότερη ησυχία υπάρχει η εκτεταμένη, ήσυχη και χωρίς καμία διευκόλυνση στους λουομένους παραλία δυτικά του οικισμού με βότσαλο και βράχια, ιδανική για τους λάτρεις του ψαρέματος με ψαροντούφεκο.
Στο Μύρτο θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τα ερείπια ενός πολύ σημαντικού Πρωτομινωικού οικισμού (2600-2200 π.Χ.) στη θέση Φούρνου Κορυφή (3,5 χιλιόμετρα ανατολικά), την αγροικία Μεσομινωικής εποχής στη θέση «Πύργος» και τα ερείπια ρωμαϊκών λουτρών με ωραία ψηφιδωτά δάπεδα στη τοποθεσία «Άγιος Αντώνιος» (δυτικά από τον οικισμό). 
 
Σε κοντινή απόσταση από το Μύρτο υπάρχει ένα πανέμορφο δάσος από πρίνους και πεύκα στο χωριουδάκι Σελάκανο, το οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε συνδυαστικά με μία εκδρομή στη γύρω περιοχή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου