Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Η φωτογραφία της ημέρας





Ο Πλακιάς είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη στα νότια του νομού Ρεθύμνης και απέχει περίπου 35 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο. Πρόκειται για έναν παραθαλάσσιο οικισμό με τα σπίτια χτισμένα κοντά στο μικρό λιμανάκι και περιμετρικά του φυσικού κόλπου με σχήμα μισοφέγγαρου.  Η ονομασία του οφείλεται στο γεγονός ότι αποτελεί συνέχεια μιας υποθαλάσσιας πλάκας και βρίσκεται στη μέση της νότιας ακτής της Κρήτης. Τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει μεγάλη φήμη, καθώς η περιοχή αναπτύσσεται ραγδαία. Τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και οι εμπορικές επιχειρήσεις κάθε είδους, μετέτρεψαν τον Πλακιά σε κοσμοπολίτικο θέρετρο.
Μια σειρά από παραλίες με χρυσαφένια ή μαύρη άμμο, με ψιλό βοτσαλάκι, άγρια βράχια, απόμερους κολπίσκους ή κοσμικές πλαζ οργανωμένες με ομπρέλες, ξαπλώστρες και όλα τα θαλάσσια σπορ, συνθέτουν το σκηνικό και το εμπλουτίζουν.   
Η παραλία του Πλακιά,  που είναι μία από τις μεγαλύτερες στο νησί, είναι επίσης οργανωμένη, ενώ τα νερά της είναι καθαρά και κρυστάλλινα. Ένα μειονέκτημα της είναι ότι, όταν φυσούν δυνατοί άνεμοι, η άμμος μαστιγώνει κατά ριπάς. Όμως υπάρχει η επιλογή της παραλίας Σούδα που βρίσκεται προς τα δυτικά και είναι περισσότερο υπήνεμη.    Η περιοχή προσφέρεται επίσης, για ορειβασία. 
Άλλες όμορφες παραλίες κοντά στον Πλακιά είναι το Δαμνόνι, το Αμμούδι και το μικρό Αμμούδι, που προτιμάται από τους γυμνιστές. Λίγο πιο μακριά είναι τα Λευκόγεια και τα Σχοινάρια, παραλία αγαπημένη σε όσους αρέσουν οι καταδύσεις. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου