Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Η φωτογραφία της ημέρας



 

 Η παραλία Αλμυρός είναι μία από τις ωραιότερες και πολυσύχναστες παραλίες του Αγίου Νικολάου και μάλιστα πολύ κοντά στην πόλη. Απέχει περίπου 2,5 χιλιόμετρα από το κέντρο και βρίσκεται στα νότια της πόλης στο δρόμο προς Ιεράπετρα. 
Πρόκειται για μία αρκετά μεγάλη, αμμώδη παραλία, μέσα σε ένα κλειστό κόλπο, με πολύ ρηχά νερά, τα οποία έχουν την εξής ιδιαιτερότητα: στην επιφάνεια είναι κρύα και θαλασσινά, ενώ στο βυθό είναι πιο ζεστά και γλυκά. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στη θάλασσα αυτή εκβάλλει ο Αλμυρός ποταμός και μάλιστα, όπως μας ενημέρωσαν οι κάτοικοι της περιοχής,  έχει δύο εκβολές: μία φανερή και μία υπόγεια. Το δέλτα του ποταμού είναι προστατευμένος υδροβιότοπος και η παραλία έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία. 

 Almyros beach

Σε μικρή απόσταση από την παραλία υπάρχει ένα μικρό νησάκι, το οποίο τις πιο πολλές φορές δε φαίνεται από τους γλάρους και τα άλλα ψαροπούλια που βρίσκουν σε αυτό καταφύγιο. Το θέαμα πάντως που προσφέρουν είναι εντυπωσιακό.
Η παραλία είναι οργανωμένη από το δήμο και διαθέτει υποδομές για θαλάσσια σπορ, καντίνα για αναψυκτικά και πρόχειρο φαγητό, ενώ στη νότια πλευρά της παραλίας υπάρχουν μικρά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου