Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Η φωτογραφία της ημέρας



 Αρχείο:Baligreece1.jpg
Το πανέμορφο Μπαλί είναι ένα από τα πιο γνωστά παραλιακά τουριστικά θέρετρα της βόρειας Κρήτης, 30 περίπου χλμ. ανατολικά του Ρεθύμνου. Ένα γραφικό ψαροχώρι που μετετράπη σε μοδάτο προορισμό για ιδανικές διακοπές. 
Τέσσερις κόλποι με παραλίες γαλαζοπράσινες, σχεδόν πάντα ήρεμες, οργανωμένες, κατάλληλες για οικογένειες με μκρά παιδιά και με πεντακάθαρα δροσερά νερά, αφού στη θάλασσα καταλήγουν αρκετές πηγές.  
Το Λιβάδι, ο Κούσκουρας, ο Βαρκότοπος και το Λιμάνι είναι οι παραλίες που θα συναντήσετε στο Μπαλί. Από αυτές, ο Κούσκουρας δεν προτιμάται ιδιαίτερα λόγω της απαιτητικής πρόσβασης σε αυτόν (μονοπάτι που ξεκινάει περίπου 100μ. δυτικά του Λιβαδιού) γι’ αυτό το λόγο και δεν είναι οργανωμένη.  Οι υπόλοιπες είναι πλήρως εξοπλισμένες, ενώ οι ταβέρνες και τα μαγαζιά που υπάρχουν σε αφθονία συμπληρώνουν τις υποδομές προσφέροντας νοστιμότατα πιάτα. Επιπλέον, τουριστικά -και όχι μόνο- καταστήματα, σχολή κατάδυσης, μπαρ, disco, φαρμακείο και πολλά ξενοδοχειακά καταλύματα κάνουν το Μπαλί πραγματικά ιδανικό προορισμό για διακοπές.  
 
Για την ιστορία να πούμε ότι το Μπαλί ζει σήμερα πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Αστάλη, η οποία είναι συνδεδεμένη με τον μυθικό γίγαντα της Κρήτης, τον Τάλω. Γι’αυτό και τα βουνά νότια του χωριού ονομάζονται Ταλαία Όρη. Κατά την Ενετοκρατία το όνομα παραφράστηκε σε Ατάλη. Το σημερινό του όνομα το Μπαλί το οφείλει στους Τούρκους, γιατί Balli στα τούρκικα σημαίνει «μέλι» και η περιοχή είχε πολλά μελίσσια. Κατά μια άλλη εκδοχή, το όνομα προέρχεται από την τουρκική λέξη ballik, που σημαίνει ψάρι.
Τα αξιοθέατα στην περιοχή που μπορείτε να επισκεφτείτε είναι η Μονή της Ατάλης και η Εκκλησία της Παναγίας της Χαρακιανής. 

Πηγή: www.cretanbeaches.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου