Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Η φωτογραφία της ημέρας

 
 
Τα Δώματα είναι μία από τις παραλίες της Κρήτης που αξίζει τον κόπο να επισκεφτείτε. Και εδώ η έκφραση "αξίζει τον κόπο" δεν είναι μεταφορική, γιατί η πρόσβαση σε αυτήν είναι αρκετά απαιτητική. Αλλά επιβεβαιώνει τον κανόνα που λέει ότι η ομορφιά βρίσκεται στην απλότητα. 
Όσο δύσκολη, λοιπόν, είναι η πρόσβαση σε αυτήν, άλλο τόσο μεγάλη είναι η απόλαυση που θα αισθανθείτε όταν φτάσετε στη μαγευτική αυτή παραλία. Γιατί εκεί σας περιμένει και μία έκπληξη: ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό τοπίο, που σχηματίζεται από τα κροκαλοπαγή πετρώματα της ευρύτερης περιοχής, τα οποία είναι σε κλιμακωτή  διάταξη, θυμίζοντας στέγες ή αλλιώς δώματα, εξ ου και η ονομασία της. Η δημιουργία τους οφείλεται στις τεράστιες ποσότητες από βότσαλα και χώματα που φέρνει το φαράγγι του Κλάδου που καταλήγει στην παραλία, η θάλασσα και ο αέρας. 
 
Η παραλία είναι πανέμορφη με ψιλό πεντακάθαρο βότσαλο και καταγάλανα νερά. Μάλιστα, αν σκάψετε στην άμμο, μπορείτε να βρείτε γλυκό νερό. Βέβαια, δεν υπάρχουν καθόλου υποδομές, γι' αυτό πρέπει να την επισκεφτείτε πλήρως οργανωμένοι, είτε πάτε για ημερήσια εκδρομή, είτε για κατασκήνωση. Πάντως, στην παραλία υπάρχουν αρκετά πεύκα που προσφέρουν φυσική σκιά.
Η πρόσβαση στα Δώματα γίνεται είτε μέσω του φαραγγιού του Κλάδου, είτε με σκάφος. Τα Δώματα βρίσκονται 7χλμ ανατολικά της Σούγιας και 58χλμ νότια των Χανίων, στην περιοχή Τσέσες. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου