Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Ξερόκαμπος Σητείας: Εκεί που τα βράδια είναι γεμάτα από αστέρια !

Η κεντρική παραλία

Αν θέλετε να ξεχάσετε και το όνομά σας ακόμα, αν θέλετε να απομονωθείτε στην άκρη της Κρήτης, ο Ξερόκαμπος Σητείας είναι η ασφαλέστερη επιλογή. Μια ευτυχώς «αλώβητη» από τις ορδές των τουριστών, απομονωμένη και πανέμορφη περιοχή, η οποία βρίσκεται 48 χλμ από τη Σητεία, 29 χλμ από το Παλαίκαστρο και 9 χλμ από τη Ζάκρο.
Στου Μαζντά τον Άμμο.
Γεροντόλακκος
Περίπου 6χλμ ακτής πλούσιας σε παραλιακά κολπάκια και κρυστάλινη θάλασσα που όμως περιβάλλεται από έναν ερημικό, ακατοίκητο και δριμύ βραχώδη όγκο.
Οι παραλίες της ευρύτερης περιοχής είναι πανέμορφες και ιδανικές για εκείνους που αναζητούν ηρεμία, ανάπαυση και χαλαρές διακοπές και την ίδια στιγμή,  τα ρηχά καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά καθιστούν τον  Ξερόκαμπο ιδανικό προορισμό για οικογένειες με παιδιά.
Το σπάνιο λευκό κρινάκι της άμμου στην παραλία Κατσουνάκι στον Ξερόκαμπο

Ο Ξερόκαμπος διαθέτει όλων των ειδών τις παραλίες: με χρυσή άμμο, με λευκή άμμο, με βότσαλα ακόμη και με άργιλο για τους λάτρεις του φυσικού σπα. 
Η παραλία Άργιλος
 Η άγρια ομορφιά από τα  βουνά και τα φαράγγια συνδυάζεται με τις φανταστικές ερημικές παραλίες, τα λαξευτά κολπάκια, τους φοίνικες και τους ελαιώνες και δημιουργεί ένα μαγευτικό σκηνικό. Τα νησάκια Καβάλοι απέναντι από τις παραλίες του Ξεροκάμπου περιμένουν τους λάτρεις του βυθού και τους καλούς κολυμβητές να ανακαλύψουν τα μυστικά που κρύβουν.
Παραλία Αλατσολίμνη στον Ξερόκαμπο
  Τουριστικές υποδομές δε θα βρείτε πολλές. Δυνατότητες διαμονής μπορείτε να εξασφαλίσετε όμως άνετα, που να καλύπτουν τα γούστα σας,  καθώς και φαγητό άφθονο και καλομαγειρεμένο. 
Παραλία Αμάτου
Στον Ξερόκαμπο θα βρείτε 5 ταβέρνες, ένα snack-bar και ένα σούπερ μάρκετ, κανένα τουριστικό ή άλλου είδους μάγαζι, κανένα περίπτερο ή πολυτελές ξενοδοχείο, ντίσκο ή τραπεζικά μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων.
Πιστωτική κάρτα γίνεται δεκτή μόνο στην ταβέρνα Akrogiali (Ambelos Beach) και στην Taverna Kostas (με Internet Point)
Παραλία Ποταμός

Η κοντινότερη ιατρική βοήθεια απέχει 25 λεπτά με το αυτοκίνητο και παρέχεται στη Ζήρο (στη στρατιωτική βάση), εκεί θα βρείτε φαρμακείο και τράπεζα. Το πρατήριο βενζίνης είναι στη Ζάκρο (10 λεπτά αυτοκινήτου).
Το πρώτο εξοπλισμένο νοσοκομείο είναι, περίπου 50 λεπτά με το αυτοκίνητο, στη Σητεία.
Επομένως είναι απαραίτητη η προμήθευση ρευστών χρημάτων και βασικών φαρμάκων πριν φτάσετε.
Της Λυγιάς ο Λάκκος

Ο Ξερόκαμπος είναι μια μικρή όαση, ένας τόπος χωρίς περιττές πολυτέλειες κανενός είδους!
Καθαρός, απέριττος, μακριά από το χάος, τίποτα εδώ δεν θα μπορούσε να σας επαναφέρει στο στρες της καθημερινότητας. Τα βράδια είναι ακόμα γεμάτα αστέρια και ηρεμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου