Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Η φωτογραφία της ημέρας


 

Ότι είχαμε φιορδ στην Κρήτη το περίμενα, αφού η ακτόγραμμή του πανέμορφου νησιού μας είναι δαντελωτή και σμιλεμένη από το χέρι του Θεού. Ότι θα το λέγανε και Πειρατικό Φιόρδ, δεν το περίμενα. Όχι ότι στην Κρήτη δεν είχαμε πειρατές. Είχαμε και με το παραπάνω. Αλλά να έχουν και δικό τους φιόρδ, ε, αυτό πάει πολύ...
 
Το Πειρατικό Φιόρδ, λοιπόν, βρίσκεται 31χλμ νότια του Ρεθύμνου, σε ένα απομονωμένο λιμανάκι στα νότια του Ακρωτηρίου Μουρί ή Κάραβος, κοντά στον Πλακιά. Είναι ένας πολύ στενός μακρόστενος κόλπος που σχηματίζεται ανάμεσα σε τεράστιους κάθετους βράχους.
Η μικροσκοπική παραλία στην αρχή έχει άμμο σε πλάτος το πολύ 2 μέτρα και βαθαίνει απότομα. Ονομάζεται έτσι από τους πειρατές που έβρισκαν καταφύγιο μέσα στον απάνεμο κόλπο, κατά την βυζαντινή εποχή. Πλέον δε θα συναντήσετε πειρατές, αλλά ένα σύγχρονο ξενοδοχείο, μέσα στα όρια του οποίου βρίσκεται η παραλία. Το ξενοδοχείο έχει τοποθετήσει ξαπλώστρες στους λείους βράχους που βρίσκονται δίπλα στο φιόρδ, από το οποίο εκτελούνται καταδύσεις από τη σχολή που εδρεύει στο ξενοδοχείο, ενώ παρέχονται ποδήλατα θαλάσσης και κανό.


 
Η πρόσβαση στην παραλία μπορεί να γίνει είτε μόνο μέσα από το ξενοδοχείο (πρόσβαση από Δαμνόνι) ή με βάρκα από τον Πλακιά.

Πηγή:  www.cretanbeaches.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου