Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Η φωτογραφία της ημέρας


 

 Ο Λέντας είναι ένα ωραιότατο γραφικό ψαροχώρι στα νότια του νομού Ηρακλείου (περίπου 73 χλμ. από την πόλη). Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι χτισμένος στη θέση της σπουδαίας αρχαίας πόλης Λέβην, που ήταν γνωστή για δύο κυρίως λόγους: ως λιμάνι της Γόρτυνας και επειδή εκεί είχε χτιστεί ένα μεγάλο ιερό του Ασκληπιού, μάλλον εξαιτίας των ιαματικών νερών της περιοχής. Ερείπια της αρχαίας πόλης μπορείτε να δείτε στην περιοχή αλλά και στη θάλασσα είναι διακριτό ένα τμήμα του λιμενοβραχίονα που την προστάτευε. (για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αρχαίο Λεβήνα μπορείτε να ανατρέξετε στο σχετικό δημοσίευμα)
Είναι αγαπημένος προορισμός των επισκεπτών διότι προσφέρει φυσική ομορφιά, πεντακάθαρες παραλίες και μέσα στον οικισμό και στις κοντινές περιοχές, θεραπευτικά ιαματικά νερά,  παραδοσιακές ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια για όσους θέλουν να μείνουν. 
Η παραλία του Λέντα είναι στο μεγαλύτερο μέρος της οργανωμένη, έχει πεντακάθαρα νερά με ψιλό βοτσαλάκι και άφθονη σκιά. Ο Λέντας θα σας ανταμείψει και με χαλαρωτικές διαδρομές είτε πεζή, είτε με κάποιο μεταφορικό μέσο για να ανακαλύψετε πολλές ακόμα ομορφιές της ευρύτερης περιοχής. Κοντινές προσβάσιμες παραλίες είναι ο  Δισκός, ο Τράφουλας και η Τρυπητή. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου