Κατσίκα κοκκινιστή με χυλοπίτες
Για 8-10
άτομα
1,5 κιλό κατσίκα κομμένη
σε μέτριες μερίδες
2-3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
περασμένες στον τρίφτη
1 κουταλάκι του γλυκού
πελτέ ντομάτας
1-2 μεγάλα κρεμμύδια
ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι, Πιπέρι, Κανέλλα (μασούρι)
1 πακέτο χυλοπίτες (χειροποίητες, ακόμα καλύτερα)
Άφθονο τριμμένο ανθότυρο ή
αλμυρό κεφαλοτύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Ρίχνετε το κρέας και το ροδίζετε από όλες τις πλευρές. Σημαντικό βήμα να αφήσετε το κρέας να ξεκολλάει από τον πάτο της κατσαρόλας, να μην το τρυπάτε με αιχμηρό αντικείμενο και να το γυρίσετε από όλες τις πλευρές. Αφού πιει όλα τα νερά του, προσθέτετε δυο φλιτζάνια τσαγιού νερό, ή ζωμό σπιτικό, σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 20 - 30 λεπτά.
- Ανοίγετε την κατσαρόλα και ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλλα και την ντομάτα και ανακατεύετε να αναμειχθούν τα υλικά. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 - 30 λεπτά. Μπορείτε να αφαιρέσετε την κανέλλα στο ενδιάμεσο, για να μην πικρίσει το φαγητό σας.
- Όταν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρείτε το κρέας και το βάζετε στην άκρη διατηρώντας το ζεστό. Προσθέτετε στην κατσαρόλα με τα εναπομείναντα υλικά το ανάλογο νερό για τις χυλοπίτες, το αφήνετε να βράσει και τις ρίχνετε.
- Σερβίρετε μαζί χυλοπίτες με κρέας, πασπαλίζοντάς τα με άφθονο ανθότυρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου