Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Η φωτογραφία της ημέρας

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj7y4QpbqkKtHU2KjchMSyBIwwe5pi2lHxMgyKYS8sTeLZ6E4oXBZYNJF9IzH_JOAbvoUp1m9BoNWhHLUQlRbVIcHKPNeuyZ6k8QFLI2dw3lnk4r4hqElKkHnywcBGJ7q-Jjw1hwuKDsxF1/s1600/georgioupoli.jpg
 
Η Γεωργιούπολη είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Κρήτης, ανάμεσα στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνης. Ένας τόπος όπου το  θαλασσινό τοπίο σμίγει με το καταπράσινο περιβάλλον της περιοχής και προσφέρει θαυμάσιες διακοπές.
Διαθέτει μία μεγάλη οργανωμένη, αμμώδη παραλία με ρηχά νερά, στο λιμάνι της οποίας εκβάλλει ο Αλμυρός ποταμός, ενώ λίγο πριν τις εκβολές του θα δείτε μία μικρή λίμνη που φιλοξενεί πολλά πουλιά και ζώα. Στην ίδια παραλία εκβάλλει και ο Περαστικός ποταμός, γεγονός που εξηγεί και τη σχετικά χαμηλή θερμοκρασία των νερών. Το μοναδικό μειονέκτημα της παραλίας είναι ότι υπάρχουν πολλά θαλάσσια ρεύματα που απαιτούν την προσοχή σας, ειδικά τις ημέρες που ο Αίολος έχει τα κέφια του.  
Στην Γεωργιούπολη θα βρείτε κάθε είδους τουριστική υποδομή. Η πλατεία της δίνει μια εξαιρετική ευκαιρία για να απολαύσετε το φαγητό ή το ποτό σας κάτω από τη σκιά των ευκαλύπτων που ευδοκιμούν στην περιοχή, οι δρόμοι σφύζουν από αγοραστική κίνηση, ενώ τέλος οι ξενοδοχειακές μονάδες είναι πολλές και διαφόρων κατηγοριών.  Ένα δημοφιλές αξιοθέατο είναι το  παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται μέσα στη θάλασσα, σε έναν τεχνητό μόλο με βράχια, ενώ ο παραλιακός δρόμος προσφέρει τη δυνατότητα για όμορφες βόλτες δίπλα στο κύμα. 
 
Αν σας αρέσουν οι εκδρομές, μπορείτε να περιηγηθήτε στη γύρω περιοχή, να εξερευνήσετε την περιοχή του καταπράσινου Αποκόρωνα με τα γραφικά χωριά του, τη χερσόνησο του Ακρωτηρίου, τη λίμνη Κουρνά ή τέλος να επισκεφτείτε τα Χανιά στα δυτικά και το Ρέθυμνο στα ανατολικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου