Ξινομυζήθρα! Η ήπια γεύση της ταιριάζει σε γλυκά και αλμυρά, σε σαλάτες και τρώγεται ωμή ή μαγειρεμένη. |
Χυλοπίτες με χόρτα και ξινομυζήθρα!
Εξαιρετική συνταγή για όσους αγαπούν να συνδυάζουν υλικά που με την πρώτη ματιά δε φαίνεται να συνδυάζονται. Μία δοκιμή όμως θα σας πείσει για το αληθές και για το νόστιμο της συνταγής.
Yλικά (για 8 άτομα)
1 κιλό χόρτα του βουνού, καθαρισμένα, καλά πλυμένα και στεγνά
1 φλιτζ. παρθένο κρητικό ελαιόλαδο
150 γρ. κρητικιά ξινομυζήθρα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
200 γρ. χυλοπίτες ψιλές (αν είναι και χειροποίητες, ακόμα καλύτερα)
2 μέτριες vτομάτες, ψιλοκομμένες σε κύβουςAλάτι, Πιπέρι
Χυμός από 1 λεμόνι
Παρασκευή
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε και στην πορεία προσθέτουμε τα χόρτα, τα οποία ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, ώστε να μαραθούν. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και το χυμό λεμονιού και τα βράζουμε, ώστε να απορροφήσουν τα υγρά τους.
Παράλληλα, βράζουμε τις χυλοπίτες με νερό και αλάτι. Όταν μισοβράσουν, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα χόρτα, τα οποία δεν πρέπει να έχουν καθόλου υγρά. Δοκιμάζουμε το αλάτι, προσθέτουμε τη μισή ξινομυζήθρα και τη μισή ψιλοκομμένη ντομάτα.
Σερβίρουμε και προσθέτουμε πάνω την υπόλοιπη ξινομυζήθρα και την υπόλοιπη ψιλοκομμένη ντομάτα.
Καλή όρεξη!
Πηγή: www.eatcrete.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου