Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ηράκλειο... μία πόλη, μία ιστορία

 Ηλεκτρονική περιήγηση στην παλιά πόλη του Ηρακλείου

Ένα εξαιρετικό έργο που φέρει το  γενικό τίτλο: «Ηλεκτρονική περιήγηση στην παλιά πόλη του Ηρακλείου» φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα του ομώνυμου δήμου. Η πόλη, οι ιστορικές διαδρομές, τα αξιοθέατα, το φωτογραφικό υλικό και πολλά κείμενα για την ιστορία της πόλης παρουσιάζονται με εύληπτο και ενδιαφέροντα τρόπο, μέσα από ένα σύνολο σπουδαίων ιστορικών δεδομένων:  1850 περίπου φωτογραφίες πλήρως τεκμηριωμένες, 250 κείμενα αρχειακού υλικού (ενετικής - οθωμανικής περιόδου, περιόδου Κρητικής Πολιτείας μέχρι και εφημερίδες των αρχών του 20ου αι.), 250 σελίδες Α4 πρωτότυπα κείμενα, ιστορικά βίντεο διάρκειας 45 λεπτών, ηχητικά και αφηγήσεις.  Όλη η ιστορία της πόλης ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας  σε 7 ενότητες: την Ιστορία, το Χώρο, την Παράδοση, το Χρονολόγιο, την Περιήγηση, το ... «ήμουν εκεί», τις Εικόνες και τέλος το «σαν Σήμερα».
Για την ιστορία να πούμε ότι το έργο παρουσιάστηκε την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Δήμο Ηρακλείου και εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης 2000 - 2006, στο Μέτρο 4.4 «Τομέας Παρέμβασης 8.1: Υποδομές της Κοινωνίας της Πληροφορίας στον Πολιτισμό», Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΠ Κρήτης 2000-2006» και συγχρηματοδοτείται με 80% από το Ευρωπαικό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και είναι προϋπολογισμού 150.000 €.
Υλοποιήθηκε από το Εργαστήριο Πολυμέσων του Πανεπιστημίου Κρήτης ενώ τον έλεγχο και την παρακολούθηση του είχε το Τμήμα Πληροφορικής και το Τμήμα Παλιάς Πόλης του Δήμου Ηρακλείου.
Για να απολαύσετε το έργο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη σελίδα: http://www.heraklion.gr/municipality/press-releases-2007/heraklion-history-14122007.html και από εκεί να επιλέξετε : Ξεναγηθείτε: «Ηλεκτρονική περιήγηση στην παλιά πόλη του Ηρακλείου»
 
 Καλή ξενάγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου