Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Οδοιπορικό στα κάστρα της Κρήτης (Α', Β', Γ' μέρος)



"Πανύψηλα βουνά με κορφές χιονισμένες τους 9 μήνες του χρόνου, εύφορες πεδιάδες φωλιασμένες ανάμεσά τους και τοπία σχεδόν τροπικά στα παράλια του Λιβυκού όπου ξεχειμωνιάζουν τα χελιδόνια. Η Κρήτη, ένας κόσμος συναρπαστικός, όπου κατακτητές και κατακτημένοι ύφαναν ιστορίες ξεχωριστές, αλλά και παράλληλες, σε διαρκή διάλογο μεταξύ τους, αφήνοντας πίσω τους ένα ιστορικό τοπίο πλούσιο και γοητευτικό, γεμάτο αντιθέσεις, όπως και ο ίδιος ο τόπος. Τα κάστρα της, πέτρινα κελύφη αλαζονικής εξουσίας, που άλλαξαν χέρια στα γυρίσματα του χρόνου και των καιρών, είναι τα ορατά σήμερα σημάδια της ανθρώπινης επιδίωξης για δύναμη. Το οδοιπορικό στο χρόνο και στο χώρο των κρητικών οχυρώσεων ακολουθεί τις εξελίξεις και τις περιπέτειες της πολιτικής ιστορίας του νησιού".

Αυτή είναι η εισαγωγή στο εξαιρετικό τριμερές αφιέρωμα στα κάστρα της Κρήτης από τον ιστότοπο "Σελίδες Ιστορίας και Επιστήμης", http://history-pages.blogspot.gr/, που πάντα φιλοξενεί ποικίλα, πλούσια και άκρως ενδιαφέροντα αφιερώματα στην Κρήτη, την υπόλοιπη Ελλάδα και όχι μόνο. 
Σας το παραθέτω μέσα από τους παρακάτω συνδέσμους και για άλλη μία φορά εκφράζω τις ευχαριστίες μου στον κ. Τ. Πάσχο, ιδρυτή του ιστότοπου, για την άψογη δουλειά του και για την αγάπη του για το νησί μας.
 

http://history-pages.blogspot.gr/2012/10/blog-post_27.html
http://history-pages.blogspot.gr/2012/10/blog-post_9342.html
http://history-pages.blogspot.gr/2012/10/blog-post_5232.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου